Enterprise Europe Network przy Toruńskiej Agencji Rozwoju zaprasza przedsiębiorców sektora MŚP, w szczególności z województwa kujawsko-pomorskiego, do udziału w szkoleniu online pn.: „System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności HALAL w przemyśle spożywczym”.
Miejsce i czas szkolenia: Online platforma MS Teams, godz. 9.00-13.00
Termin szkolenia: 7 grudnia 2021 r.
Zakres szkolenia:
Przegląd zasad wdrażania i utrzymania systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, w tym w szczególności zasady certyfikacji HALAL .
Tematyka spotkania:
- Bezpieczeństwo żywności w świetle norm prawnych
- Systemy wewnętrzne kontroli zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w świetle obowiązujących przepisów prawnych
- Rola certyfikatu Halal w eksporcie produktów spożywczych,
- Procedura wydania certyfikatu HALAL
Gościem specjalnym wydarzenia będzie przedstawiciel firmy Polder Sp. z o. o. z regionu kujawsko-pomorskiego, który opowie z jakimi trudnościami, korzyściami, kosztami oraz skalą przydatności spotkała się firma w kontekście certyfikatu HALAL.
Szkolenie skierowane jest przede wszystkim do przedsiębiorców sektora MŚP.
Prelegent:
lek. wet. Monika Klimczak – ekspert w obszarze systemów zarządzania jakością w branży spożywczej: ISO 9001, ISO 22 000, GMP, GHP, HACCP, QS ,BRC Food, BRC Storage & Distribution, IFS Food, IFS Logistic, HALAL, FSMA).
Udział w spotkaniu jest BEZPŁATNY.
Aby wziąć udział w spotkaniu należy wypełnić FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
Szczegółowe informacje: tel. (56) 699 54 82; e-mail: anna.wicinska@tarr.org.pl
Projekt Enterprise Europe Network w Polsce jest współfinansowany przez Komisję Europejską ze środków pochodzących z programu COSME na lata 2014 – 2021 oraz ze środków budżetu państwa w ramach dotacji celowej Ministerstwa Rozwoju.